A család funkció beállítása és használata

A család funkció beállítása és használata

Közeleg a karácsony, hamarosan elérkezik az év egyik legfontosabb ünnepe. Mindenki lázas keresésbe kezd a legmegfelelőbb ajándékok után kutatva. Szívesen vásárol gyermekednek vagy idősebb szüleidnek Apple Watch – ot, de nincs iPhone készülékük? Az Apple erre is tudja a megoldást.

A funkció csak a WatchOS 7 rendszerben érhető el, a neve pedig: család funkció. A lényege, hogy a saját iPhone – al nem rendelkezők is élvezhessék az óra nyújtotta könnyebb életet. Így ugyanúgy indíthat és fogadhat telefonhívásokat, sms – ezhet és megosztjatka a tartózkodási helyet.

A család funkció beállítása

Első lépésként vegye fel az órát a kezére, vagy kérje meg az illetékes családtagot, majd nyomja az oldalsó gombot addig, amég az Apple logó nem jelenik meg.

Második lépés, hogy az órát az iPhone közelében tartsa és várjon az „Az iPhone használata ezen Apple Watch beállításához” feliratra. Itt a beállítás családtag számára funkciót kell kiválasztani.

A harmadik lépés az óra és a telefon párosítása. Tartsa az iPhone készülékét az órán látható animáció fölé addig, amég nem jelzi az óra, hogy a sikeres párosítás létrejött.

Ezután jön a jelkód beállítása, majd a családtag kiválasztása. A családtag kiválasztásánal meg kell adni azt az Apple ID – t, amely az órát használó családtag birtokában van.

A következő funkciók és alkalmazások nem érhetők el: szabálytalan szívverést jelző értesítések, EKG, Menstruáció követése, Alvás, Véroxigén, Podcastok, Távirányító, News, Otthon és Parancsok.

Forrás: LINK

Tags: