Told ki az Apple Watch akkumulátor üzemidejét

Told ki az Apple Watch akkumulátor üzemidejét

Az Apple Watch már szinte mindenhova elkísér minket, az egésznapot a karunk társaságában tölti. Intenzív használat mellett előfordulhat, hogy gyorsan lemerül, ami igencsak bosszantó tulajdonsága.

Nem vagy egyedül az akkumulátor problémával, több felhasználó is hasonló cipővel jár. Kíváncsi vagy hogyan tudsz minél hosszabb üzemidőt elérni? Nem is gondolnád, de pár beállítással és tippel többet nem kell félned attól, hogy azelőtt lemerülne, mielőtt töltő közelébe jutnál.

Növeld meg az Apple Watch üzemidejét az alábbi trükökkel!

  1. Frissítsd a szoftvert

Érdemes mindig a legújabb watchOS verziót használni, mert a frissítések által az Apple folyamatosan fejleszti és javítja az akkumulátor hatékonyságát. A frissítéseket az iPhone – od Apple Watch alkalmazásában tudod ellenőrizni. Az appon belül a Saját óra > Általános > Szoftverfrissítés elérési útvonalon találod.

  1. Energiatakarékos üzemmód edzés közben

A pulzusmérő folyamatosan figyel és méri a pulzusszámot ezzel párhuzamosan javítva a kalóriabecslés pontosságát. Ezzel pedig jelentős mennyiségű akkumulátor töltöttséget használ fel.

Ha nem fontos az edzés közbeni pulzusszám ellenőrzése, de az akkumulátor élettartama igen, akkor kapcsold be az energiatakarékos módot. Ezt az alkalmazáson belük találod saját óra > edzés menüpontban. De akár teljesen is elhagyhatod a pulzusmérőt, ha ez a funkció egyáltalán nem fontos számodra. Ezt az adatvédelem menüpontban tudod megtenni.

  1. Csuklóészlelés kikapcsolása

Te is azok közé az emberek közé tartozol, akik sokat gesztikulálnak a kezükkel vagy gyakran emeled fel a kávés bögrédet? Akkor nem csak edzés közben érdemes kikapcsolnod a csuklóészlelés funkciót. Ezután nem fog minden kézmozdulatodra felvillanni folyamatosan a kijelzője az Apple Watchnak, ami által kitolhatod az üzemidejét.

Az Apple Watch Beállítások menüjében válaszd az Általános > Képernyő felébresztése lehetőséget, és kapcsold ki a Képernyő felébresztése a csukló felemelésekor beállítást. Ha be szeretnéd kapcsolni a képernyőt, egyszerűen koppints rá, vagy nyomd meg a Digital Crownt.

  1. Értesítések kikapcsolása

Logikus, hogy ha minél több alkalmazás küld értesítést, annál többször kommunikál az óra az iPhone – oddal. Ezért csak a legfontosabb alkalmazásoknál állítsd be az értesítéseket, amelyektől mindenképpen szeretnél értesítést kapni. Például, ha nem fontos, hogy lásd minden percben éppen ki küldött emailt, akkor nyugodtan állítsd be, hogy ezeket ne jelenítse meg. Saját óra > Értesítések > Mail.
Egyéni opcióval pedig kiválasztható, hogy az értesítések aktuális beállításai csak az Apple Watch – on legyenek érvényesek.

  1. A minimalizmus menő

Érdemes törekedni az egyszerű óraszámlapok használatára, amik minimális grafikai elemet tartalmaznak. Egy fekete háttér és kevés animáció párosával akár órákkal megnövelheted az üzemidőt, így sokkal energiatakarékosabban fog működni kedvenc órád.

Amennyiben minden beállítást minimalizáltál, megfogadtad tippjeinket, de az Apple Watch – od még mindig gyorsan merül azt ajánljuk, hogy keress fel szakszervizt, ahol bevizsgálják az akkumulátort és szükség szerint orvosolják a problémát.
Szakszervizünk elérhetősége: Budapest XIII. Kerület Visegrádi utca 18/b
Apple Watch akkumulátorcsere árainkat itt találod
A CareCitynél gyors segítséget tudunk nyújtani számodra, valamint kizárólag gyári minőségű alkatrészekkel dolgozunk.

Forrás: Apple