Hagyd otthon az iPhone-od, az Apple Watch segít!

Hagyd otthon az iPhone-od, az Apple Watch segít!

Az Apple Watch Series 3 az LTE-vel lehetővé teszi az iPhone nélkül való csatlakozást a mobilhálózathoz és a telefonhívások kezdeményezéséhez, fogadásához, üzenetek küldéséhez és fogadásához, valamint bizonyos alkalmazásokhoz, például a Mail és a Music alkalmazáshoz.
Az telefonunk otthon hagyása és az Apple Watch-hoz való ilyetén csatlakozás nagyon jól jöhet szabadtéri edzésekkor, vagy ha csökkenteni akarjuk a telefonfüggőségünket, esetleg ha olyan helyzet adódik, hogy nem telefonozhatunk és így mégsem leszünk teljesen offline.

Az Apple Watch-on már számos olyan előre telepített alkalmazást találunk, ami jól jöhet ilyen esetekben, de van pár fontos amik még nem fértek be a kezdőbe. Szerencsére vannak olyan letölthető app-ok amíg segítenek hátrahagyni az iPhone-t.

Siri például úgy működik, mint amikor Wi-Fi-re vagy az iPhone-unkhoz csatlakozunk, elérhetjük az Apple Music és az iCloud könyvtár zenéit is, a térkép pedig mutatja helyzetünket és a közelben található érdekességeket, de akár az aktuális időjárásról is informálódhatunk. Azonban még mindig akadnak olyan alap alkalmazások, amelyeket az Apple nem kínál a Watch-on, ezeket könnyedén helyettesíthetjük harmadik féltől származó app-okkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1Password sok információt tárolhat, amelyekhez szükségünk lehet az iPhone használata nélkül is. Felhasználónevek és jelszavak, hitelkártyák és bankszámlaszámok, illesztőprogram-engedélyek és társadalombiztosítási számok, valamint még fontos megjegyzések biztosíthatók az iPhone nélküli hozzáféréshez a Watch-unkon. Ez helyettesítheti az iCloud Keychain-t, amely egyelőre nem elérhető az Apple Watchon.

A Drafts egy remek alternatíva a jegyzetek app-ra. Segítségével létrehozhatunk új bejegyzéseket például diktálással. Ezek a bejegyzések aztán megjelennek az iPhone vagy iPad készülékünkön is amikor újra csatlakozunk hozzájuk.

A Just Press Record egy szuper egyszerű hangfelvevő alkalmazás, mellyel könnyedén készíthetünk hangfelvételeket az iPhone használata nélkül is. A felvételek lejátszhatóak az Apple Watch beépített hangszóróján keresztül is, de Bluetooth-al csatlakozva más külső lejátszókon is.
Az alkalmazás szinkronizálja az iCloud meghajtót is, így a Watch-on készített felvételeinket automatikusan szinkronizálhatjuk iPhone-ra, iPad-ra vagy Mac-re is.

 

Említésre méltó még a Chirp, ami gyakorlatilag egy teljes értékű Twitter alkalmazás. Megtekinthetjük az idővonalunkat, üzenteinket, tweet-jeinket, mindezt természetesen iPhone nélkül.

Végül, de nem utolsó sorban a Nano, ami lehetővé teszi, hogy iPhone nélkül jelentkezzünk be Reddit-re az Apple Watch-unkon keresztül.

 

forrás: 9to5mac