Gondoltam szólok, szívrohamod van!

Gondoltam szólok, szívrohamod van!

Mindannyian tudjuk, hogy az Apple Watch gyakorlatilag egy luxuscikk – nem egy olcsó mulatság és nem egy életbevágóan szükséges eszközről van szó, viszont mindenképp hatással van a mindennapi életünkre, vagy halálunkra.

watchcikk

Dennis Anselmo, egy 62 éves brit építész életét gyakorlatilag az Apple Watch és a pulzusmérő funkció mentette meg. Anselmo épp a napi munkáját végezte, amikor hirtelen rosszul lett, le kellett ülnie és azt hitte be fog lázasodni. Már azon gondolkodott, hogy hazaindul, amikor rápillantott a kezén lévő Apple Watch-ra és látta, hogy szíve 210-et ver percenként a megszokott 50-75 közötti érték helyett.

Anselmót mentővel szállították kórházba ahol az orvosok azonnal kezelésbe vették. Szintén az orvosoktól tudta meg, hogy ha aznap inkább haza megy, valószínűleg egy második, halálos szívroham végzett volna vele.

A fenti eset valószínűleg nem a legjobb érv egy Watch vásárlása mellett, viszont ismét szembesültünk a ténnyel, hogy életmentő lehet ha egy okoskütyü figyelmeztet bennünket a helytelen egészségügyi adatainkra.