Ezúttal egy tini életét mentette meg az Apple Watch

Ezúttal egy tini életét mentette meg az Apple Watch

Mióta az Apple Watch okosórákba megjelent az EKG funkció, már számos esetről érkezett hír, amikor az óra hívta fel a figyelmet arra, hogy valami gond lehet a viselőjének a szívével. Legutóbb mi is beszámoltunk róla, hogy egy 45 éves magyar férfi életét is megmentette az óra, aki nem tudott róla, hogy bármilyen egészségügyi problémája lenne, mígnem a karácsonyra kapott Series 5 nem figyelmeztette és ki nem derült, hogy bizony pitvarfibrillációtól szenved.

Ezúttal Oklahomából számoltak be egy esetről, amikor egy tinédzsert figyelmeztetett az Apple Watch egy tanóra közepén – tehát nyugalmi pozícióban- hogy túlságosan szapora a szívverése és 190-re ugrott a pulzusa.
Édesanyjával azonnal kórházba siettek, ahol kiderült, hogy a tüneteket bizony nem egy nehéz témazáró, hanem szupraventrikuláris tachikardia okozta, ami súlyos szívrendellenességre utal.
Ezt végül egy 8 órás műtéttel sikerült stabilizálni és a hírek szerint a fiú azóta jó egészségnek örvend így edzéseit és az aktív sportolást is folytathatja.

 

forrás: 24.hu