Érkezhet a hajlítható kijelzős Apple Watch

Érkezhet a hajlítható kijelzős Apple Watch

Az elmúlt időszakban rengeteget lehetett hallani a hajlítható kijelzős okostelefonok eljöveteléről, sőt például a Samsung a tegnapi bemutatója során fellebbentette a fátylat Galaxy Fold nevű készülékéről és a Xiomi is belengette már, hogy dolgoznak egy ilyen technológiát is birtokló készüléken. Az, hogy a telefonpiacon ezeknek a fajta eszközöknek mennyire lesz létjogosultsága jobbára az idő és a meghatározó trendek eldöntik, az viszont biztos, hogy ezé a technológiáé a jövő. Amellett, hogy könnyebb, strapabíróbb a “gyűrhető” kijelző, mint üvegből készült társai, még esztétikusabb termékek is készíthetőek a segítségével, nem is beszélve a praktikumról; gondoljunk csak a feltekerhető tévékre.

Az Apple háza tájáról eddig nem sok, a témával kapcsolatos információ szivárgott ki, most azonban egy olyan szabadalmuk látott napvilágot, ami egyértelműen arra enged következtetni, hogy a jövőben egy hajlítható kijelzős okosóra-designban gondolkodnak. Ahogy a képen is látható, az óra “számlapja” vagyis a kijelző teljesen egybeolvad a szíjjal, ami persze máris felvetheti azt a kérdést, hogy mi lesz a szíjcsere lehetőségével, de hát valamit valamiért.
A cupertinoi techóriás egyébként már 2014 óta kísérletezik hajlítható OLED kijelzők fejlesztésével, de egyelőre mély hallgatás övezte ezt a fajta tevékenységüket. Reméljük ez a kiszivárgott szabadalom valami nagy dolog kezdete, amivel szokás szerint “robbantani” készülnek a piacon.