Az Apple Watch jelezheti a koronavírus fertőzést

Az Apple Watch jelezheti a koronavírus fertőzést

Több tanulmányt is folytattak az Apple Watch – al kapcsolatban, mégpedig a kutatás célja az volt, hogy jelezheti – e előre a koronavírus fertőzést tulajdonosánál.

A Mounr Sinai Covid Informatikai Központ az egészségügyi dolgozókra koncentrálva kezdte el a vizsgálatot, pontosabban a megfertőződésükre irányították figyelmüket. Kimutatták, hogy a tünetek megjelenése előtt már azonosítani lehet a koronavírus-fertőzést.

Összesen 6 hónapig a vizsgálatban részt vevőknek minden nap kikellett tölteni egy kérdőívet ezzel visszajelzést adva az esetlegesen fenn álló tünetekről. Ez alatt az időszak alatt folyamatosan viselni kellett az Apple Watch – ot és egy erre a célra kifejlestett Apple Watch és iPhone alkalmazást használtak.

A pulzusszám – érték megfigyelésére helyezték a hangsúlyt. Ennek oka az volt, hogy a változékonysága egy kiemelten fontos mutatója az idegrendszer terhelésének. Majd a kapott adatokat összevetették a specikifus tünetekkel, mint pl. Láz, köhögés, íz elvesztése stb… A megfigyelésük eredménye, hogy a pulzusszám változásból körülbelül már 1 héttel a valódi tünetek jelentkezése előtt megtudták állapítani, hogy fertőzött az alany. A betegeken elvégzett pozitív teszt után 1-2 héttel normalizálódott a pulzusszámuk.

A céljuk a kutatóknak az volt, hogy megakadályozhassák a potenciális terjedését a vírusnak még a fizikai tünetek jelentkezése előtt.

Forrás: Macrumors

Tags: