Apple Event: Apple Watch 6

Apple Event: Apple Watch 6

Pár napja tette az Apple publikussá a Keynote dátumát, mely most már hivatalos: 2020. szeptember 15. Nagyon izgalmas eseménynek érkezik, ahol leleplezésre kerülnek az idei év újdonságai, köztük az Apple Watch 6 széria. 

Valószínűleg nem meglepetés senki számára, hogy online fog zajlani az esemény, akárcsak a WWDC a koronavírus helyzet fennállása miatt. Az Apple szeretné biztonságban tudni a rajongókat ezért is dönthettek valószínűleg az mellett, hogy a bemutató online térben kerül megrendezésre. Ez a döntés több szempontból is előnyös, például az egész világ egyszerre nézheti, nagyobb publicitást kap az Apple, valamint az újságíróknak sem kell a főhadiszállásra utazniuk, hogy megpillantsák az idei újdonságokat.

Mire számíthatunk az új Apple Watch – tól?

  • Az első felröppent hír, hogy idén a kerámia és fém házak mellett elérhető lesz egy műanyag házas változata is a Watch – nak. Ezzel a döntéssel lefedheti az Apple azt a piacot, amely nem szeretne sok pénzt költeni az órára, viszont szívesen beszerezné csökkentett áron a legújabb verziót. Később már azt a réteget, aki befektet egy olcsóbb készülékbe könnyebb elcsábítani, meggyőzni egy drágább modell vételére.
  • Egy sokkal strapabíróbb, új tipusú akkumulátor válthatja fel a jelenlegit, hiszen több üzemidőre lesz szüksége az órának, hogy a tulajdonosa alvás funkcióit kiválóan tudja követni.
  • A legtöbbet emlegetett hír, hogy új életmentő funkcióval is bővülhet, az erről szóló cikk pedig ITT érhető el
  • A WatchOS 7 újdonságait pedig már bemutatta az Apple korábban, az erről íródott blogbejegyzés ITT olvasható

Mi már nagyon várjuk, hogy vajon milyen lesz a következő generációs óra, pontosan milyen újdonságokkal örvendeztetik meg az Apple fanokat. Erre pedig már nem kell sokáig várni, magyarországi idő szerint 2020. szeptember 15 – én 19 órától indul az idei Apple Event.

Forrás: Appleinsider, Apple